Hoppa till huvudinnehåll
barn i skolan

Nytt inför höstterminen

Välkommen tillbaka! I höst kanske du möter några nya elever eller en helt ny klass. Oavsett kan nya individer och förutsättningar innebära både möjligheter och utmaningar. 

Visste du att många elever med hög skolfrånvaro har en NPF-diagnos? Eller har du funderat på varför färre flickor remitteras till ADHD-utredningar? Nu har vi uppdaterat den här sajten med nytt innehåll för dig som vill veta mer om ADHD i skolan.

Vad är ADHD och vad är ADD?
ADHD är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som påverkar olika delar av hjärnan. De fyra bokstäverna är en förkortning av engelskans Attention Deficit Hyperactivity Disorder, vilket kan översättas till aktivitets- och uppmärksamhetsstörning. Hur skiljer sig ADHD och ADD?
Läs mer om ADHD och ADD

ADHD i skolan
Skolan har ofta en stor påverkan för hur livet för en ung person formas. Miljön i skolan kan vara utmanande för ett barn med ADHD eller annan neuropsykiatrisk funktionsvariation. Vissa har svårt att sitta stilla och lyssna, andra att få relationerna till klasskompisarna att fungera.
Läs mer om vanliga utmaningar

ADHD hos flickor
ADHD delas in i tre olika former. Unga flickor med ADHD har oftare formen ADHD huvudsakligen ouppmärksam form, även kallad ADD. Svårigheterna blir ofta märkbara högre upp i åldrarna, när kraven på inlärning och självständigt arbete i skolan ökar.
Läs mer om diagnosen hos flickor


Vi ser fram emot en spännande hösttermin tillsammans med er!

Takeda Neuroscience

 

Verktyg
Här hittar du alla hjälpmedel som kan underlätta skoldagen. 
Utforska

Under hösten kommer fler nyheter inom ADHD i skolan. Håll dig uppdaterad på det senaste genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Då får du relevant och kostnadsfri information direkt i inkorgen.
Anmäl dig här mail

Tillbaka